Ook afgezien in de eerste lentezon in Winksele ?

Ook afgezien in de eerste lentezon in Winksele ?

7 april 2019 stond in vele agenda's met stip aangeduid. Er was Vlaanderens mooiste wielerkoers, de mooiste marathon van de lage landen in Rotterdam én de Lentejogging en halve marathon van Joggingclub Veltem rond het Warot in Winksele, een Vlaams-Brabantse loopklassieker in het regelmatigheidscriterium Running Mate Cup. De off-road-heuvel van het Warot en de eerste lentezon zorgde voor een zware 39e editie van de halve marathon. 

Thuisloper Johan D'Haese (35) had gepiekt naar de halve marathon, afgelopen week werkte hij nog een snelle training af op het vlakke deel van het parcours langs de spoorweg. Je kan Johan DH immers ook volgen ► Strava. Hij finishte vandaag na 1u19.

In Winksele werd er op een parcours gelopen van iets meer dan 5 km. Ex-triatleet Gerrit De Pauw uit Duisburg-Tervuren en Leuvenaar Iason Swerts, de winnaar van de Running Mate Cup 2018, zorgde voor de tegenstand. Swerts miste de openingsmanche van het regelmatigheidscriterium wegens ziekte en werd vandaag derde na De Pauw.

Bij de vrouwen won Mieke Gorissen uit Tongeren ondanks een paar toiletbezoeken tijdens de wedstrijd. Zij is Belgisch kampioene veldlopen bij de 35-plussers. Ze liep sneller dan An Renckens en de verrassende Jessica Gors uit Overijse. Op de 10 kilometer won veelloper Chris WoutersEva Soetemans hield Katelijne Tas af bij de vrouwen.

► Uitslagen en foto's via de website van JC Veltem 

► Foto's Marc Fourmois op de facebookpagina van de Running Mate Cup

► Informatie over het regelmatigheidscriterium Running Mate Cup vind je op deze website

 

Het podium van de vrouwen na de halve marathon in Winksele.

Terug